Parket op vloerverwarming

Steeds vaker is comfort de norm als het gaat om woonbeleving. Vloerverwarming zorgt niet alleen voor een behaaglijk warme vloer, maar biedt iedereen ook volledige vrijheid op het gebied van interieurinrichting en sfeer.

Woonruimtes met vloerverwarming, gecombineerd met parket geven de bewoner een ultieme beleving van behaaglijkheid en comfort.

Hout is en blijft een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een parketvloer te leggen op vloerverwarming. Voor de parketteur is het van belang te weten met welk systeem hij te maken heeft, zodat hij maatregelen kan treffen om problemen te voorkomen. Het is uitermate belangrijk dat u ons de juiste informatie verschaft over het systeem, alsmede de aanvullende instructies van de installateur van het vloerverwarming systeem. Na installatie van de parketvloer is het vanzelfsprekend dat u de voorschriften met betrekking tot het opstookprotocol, de afbouwprocedure en de luchtvochtigheid nauwkeurig opvolgt.

Maar zelfs als alle voorschriften nauwkeurig zijn nageleefd kan het voorkomen dat de vloer iets gaat ‘kieren’ (vooral in het stookseizoen). Dit is normaal gedrag van een houten vloer. Bij een juiste luchtvochtigheid zal dit zich weer langzaam herstellen. Hoe breder en dikker de delen, hoe groter de werking en dus hoe groter de naadvorming.

Maak gerust een afspraak en laat u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden.