Contactgeluid isolerende ondervloeren

Geluidsoverlast is hinderlijk. Om overlast te voorkomen eisen woning-bouwverenigingen en Verenigingen van Eigenaren (VVE) vaak een vloerafwerking die het geluid 10 decibel (DB) dempt. Voor harde toplagen zoals parket, zeil of laminaat is dat een zware eis: een ondervloer is noodzakelijk. Wie een ondervloer aanschaft met een TNO-keurmerk weet dat die 10 DB ook echt 10 DB zal zijn. Zo komt u na de verhuizing niet voor een groot probleem te staan. Let wel op dat TNO de ondervloer getest heeft voor het type vloer dat u erop wilt leggen.

Bij Blaauwkamp Parket vind u een uitgebreid assortiment  -10 DB, door TNO geteste ondervloeren, laat u zich door ons hierover uitgebreid inlichten, want ook in uw nieuwe appartement hebben wij voor ieder type vloer de juiste ondervloer.

Traditionele constructie vloer

Een traditionele constructievloer is opgebouwd uit een constructievloer met een afwerkvloer van anhydriet of cement. Hierop wordt vervolgens een ondervloer gelegd met daarop de houten vloer of laminaat, die aan de gewenste voorwaarden voldoen.

Zwevende dekvloeren

Bij een zwevende dekvloer wordt op de constructievloer een isolatielaag aangebracht. Op deze isolatie wordt een anhydriet of betonvloer gestort van minimaal 4 cm dik. Bij deze constructie is het doorgaans ook mogelijk om de houten vloer direct te verlijmen op de bouwkundige vloer. Vraag dit echter altijd na bij de aannemer of bij de Vereniging Van Eigenaren.